قرائت آیاتی چند از کلام الله مجید توسط قاری ممتاز کشوری جناب آقای سیادتی
رونمایی وب سایت مسجد انصارالحسین(ع)
سخنرانی حضرت آیت الله حمیدی (دامت برکاته)
اقامه روضه و عزاداری برای حضرت امام حسن عسکری(ع)
پخش فیلم "مردم و 22بهمن" و "فرار شاه ظالم"، "سخنرانی حضرت امام رضوان الله در بهشت زهرا"
و در انتهای برنامه اهداء جوائز مسابقه دهه مبارک فجر به برندگان این مسابقه
موضوعات مرتبط: بسیج ، ،
برچسبها:
عصر روز بیست و یکم بهمن اعلام حکومت نظامی شد، می خواستند همان روز کار را تمام کنند. هیچ کس از این توطئه خبر نداشت. از رادیو حکومت نظامی اعلام شد. اگر این طرح جواب میداد انقلاب شکست میخورد و شاه بر میگشت و دیگر نه امامی بود نه یاران امام. اگر مردم از حکومت نظامی ترسیده بودند و حکومت نظامی نتیجه داده بود فاتحه نظام خوانده میشد.
خبر به امام رسید، امام مدتی خلوت کردند و بعد اعلام کردند که به مردم بگویید به حکومت نظامی توجهی نکنند و به خیابانها بریزند. نقل شده که همان موقع خبر به مرحوم آیت الله طالقانی میرسد که امام چنین دستوری دادهاند. آیت الله طالقانی گفته بود تعجب میکنم یا ما سیاست سرمان نمیشود یا ایشان به جای دیگری وصل است! زیرا نمیشود بدلیل حکومت نظامی مردم به خیابان بریزند، اگر به خیابانها بریزند هزاران نفر کشته میشوند.
اعتراض آیت الله طالقانی به اطلاع امام رسیده بود و امام فرموده بودند: نه، همه باید به خیابانها بریزند و اعتنایی به حکومت نظامی نداشته باشند.
تانکها و زره پوشها همه جا بودند و از طریق رادیو و تلویزیون هم نمیتوانستیم این مطلب را به مردم برسانیم. مردم با موتور و تلفن دستور امام را به هم اطلاع میدادند.
زن و مرد، همه به خیابانها ریختند. کم کم جمعیت زیاد شد و نیروهای مسلح و تانکها نتوانستند برخوردی بکنند. مردم هم جرأت پیدا کردند و توانستند پادگانها را تسخیر کنند و اسلحهها به دست مردم افتاد. و همین حرکت باعث شد روز بیست و دوم بهمن نظام ستمشاهی سقوط کند.
در زمان ورود امام، شور و حال فراوانی در کشور حاکم بود، مردم از جای جای ایران برای استقبال از امام به تهران میآمدند و این یکی از خاطرات بسیارخوبی است که داریم. در آن موقع اخوت و برادری اسلامی را درک میکردیم، مثل دوران پیامبر(ص) که در صدر اسلام، عقد اخوت بین دو نفر بسته میشد و آنها نهایت برادری را در حق هم به طور کامل ادا میکردند. در آن دوران این مسئله را دیدیم که مردم تهران درهای خانههای خود را باز کرده بودند و به اندازه ظریفتی که داشتند مردمی که از شهرهای مختلف آمده بودند را میزبانی میکردند. گروهی هم در مساجد و حسینیهها، داوطلبانه از مردم پذیرایی میکردند. نوعی اخوت و دوستی و برادری لمس میشد که ما آن روحیه را در آن ایام بین آنها مشاهده میکردیم.
تا روز دوازدهم بهمن که حضرت امام رضوان الله علیه به کشور برگشتند و آن زمان رهبری قاطع و رهبری واقعاً پیامبرگونه امام برای مردم لمس شد. امام غایب بودند، در نجف در تبعید به سر میبردند و مردم با سخنرانیها و اطلاعیهها به امام عشق میورزیدند. اما وقتی امام آمد و در اجتماع پرشور مردم در بهشت زهرا فرمودند : من توی دهن این دولت میزنم، من دولت تعیین میکنم. بلافاصله بعد از اینکه فرمود من دولت تعیین میکنم، فرمود با حمایت این مردم، تا دیکتاتوری ایجاد نشود. یعنی مردم مرا قبول دارند. حرف مرا میپذیرند و من به نمایندگی این مردم دولت تعیین میکنم. و من نماینده مردم هستم.
این قاطعیت از یک طرف و احترام به حقوق مردم از طرف دیگر خون مردم را به جوش آورد و به طوری که آماده بودند تا ته ماندههای حکومت فاسد که آن زمان بختیار بود را دور بریزند و حکومتی الهی و مردمی پایه گذاری کنند و شعار مردم در آن زمان؛ استقلال آزادی جمهوری اسلامی ایران بود.
برچسبها:
خودباوري جوانان
پيشتازانِ انقلاب ايران، كساني بهجز نوجوانان و جوانانِ دانشجو، و نيز ديگر جوانان ايراني نبودند. آنان كه هنوز به انحرافها نگراييده و پليدي بر جان و روانشان يورش نبرده بود، دعوت امام را صميمانه لبيك گفتند. رهبر فقيد انقلاب ضمن ستايش غرورانگيز از استقامت جوانان در رويارويي با استبداد و استعمار، آرزومند پديدآمدن نسلي خدمتگزار از آنان است. تأكيد امام بر ظهور خودباوري در نسل جوان ايراني؛ در جريان انقلاب اسلامي، نمودار دستاورد شكوهمند ديگري از آن است.
«شما جوانان عزيز اثبات كرديد كه ميتوانيد در مقابل قدرتها ايستادگي كنيد و ميتوانيد كشور خودتان را حفظ كنيد ... و فرزندان شما ... ايران و اسلام را بيمه كنند براي هميشه. شما ثابت كرديد كه هرچه را بخواهيد ميتوانيد ايجاد كنيد. شما يك معجزهاي در دنيا به ظهور رسانديد كه آن معجزهِ قدرت الهي بشر بود. شما در مقابل تمام قدرتهايي كه ميخواستند ايران را و ايراني را ببلعند ... ايستاديد.»(27)
رهبر فقيد انقلاب، به روايت تاريج نهضت الهي خويش، به نيروي زوالناپذير جوانان ايراني و نقش اعجازآميز آنان در روند احياي انديشهِ ناب ديني و بازگشت عزت اسلام و آزادي مسلمانان نظر داشته است. نگاهي به كارنامهِ انقلاب، نشان ميدهد كه امام خميني، در مقاطع گوناگون و دشوارخيز، چنانكه درخور اسلام و نيازهاي متنوع حركت انقلابي ملت فداكار ايران ميباشد، از حضور نسل جوان سود جسته است. درهفتههاي نخستين پيروزي انقلاب بود كه امام خميني، جوانان برومند ايراني را مخاطب خويش ساخت و صميمانه آنان را با نفس قدسياش نواخت. «من به همه شما [جوانان برومند] ارادت دارم، شما از خود من هستيد و من هم ازخود شما ... جديت كنيد در تحصيل، جديت كنيد در ياد گرفتن معارف الهيّه، جديت كنيد در اينكه خودتان را خوب بار بياوريد.»(28)
27 . صحیفه نور، 16/76
28. همان، 6/386/6
موضوعات مرتبط: امام خمینی ، انقلاب شکوهمند اسلامی ، ،
برچسبها:
بسيج ملت براي آبادانيِ كشور
روستاها و كشاورزي ايران، بخصوص پس از اصلاحاتِ ارضي شاه، با دشواريهاي گوناگون روبهرو شد. مهاجرت روستاييان، بهويژه نسل جوان و جوياي كار، از طرفي بر فقروخرابي روستاها ميافزود و كشور را به وابستگيِ فزونتر در موادغذايي، بخصوص گندم ميكشانيد و از طرفي ديگر، فرهنگ شهر و زندگي ماشيني و جلوههاي كاذب شهرنشيني، جوانان روستايي را از خود بيگانه ميساخت.
امام خميني، آنگاه كه آيندهِ روشن و سرشار از عزت و عمران كشور را ترسيم ميكرد، ضمن ضرور نماياندنِ كار و تكاپوي شهروندان در تمامي عرصههاي توليد و خودكفايي، استعمارزدايي از اين مرز و بوم را يادآوري ميكرد. به سخني ديگر، هماهنگ با رشد وگسترش كشاورزي و تلاش بهمنظور فراهمآوردن محصولات غذايي كشور، بايد حوزه صنعت را نيز از سلطهِ استكباري رها و مستقل ساخت؛ چرا كه نفوذ و سيطرهي بيگانه در هر عرصهاي، سبب خودباختگي و رويكرد تبهكارانه در ميان نسل نو خواهد شد و جاي جاي ميهن را بهصورت بازاري براي كا لاهاي مصرفي استعمارگران درخواهد آورد.
«برنامهِ ما اين است كه كشاورزي كشور، با تأمين شرايط زندگي دهقانان، همسطح ساير مردم كشور، به حدي برسد كه كليهِ نيازهاي داخلي را برآورده سازد، و صنايع مونتاژ استعماري را كه نتيجهِ آن حداقل سطح زندگي كارگر و افزايش درآمدهاي افسانهاي افرادي معدود شد، به صنايع مستقل و مطابق نيازهاي جامعه تبديل نمايد، و در زمينهِ صنايع زيرزميني مطابق مصالح و نيازهاي داخلي، با رعايت مصالح بشري در سطح جهاني از آنها استفاده شود.»(23)
رهبر فقيد انقلاب در تحليل خود، شعار فريبكارانهِ حاكمان وقت را يادآور ميشود كه به بهانه صنعتيشدنِ ايران، كشاورزي را از بين بردند. اين همه براي اين بود كه توانمندي ملت را از خط توليد وخودكفايي دور سازند و ازآنان عناصري خودبا خته و مصرفكننده بهوجود آورند. محصول اين سياست و سلطه، تضعيف اقتصاد كشور، و تقويت اقتصاد استعمارگران بود كه روندي شتابان گرفته بود.
«اقتصاد ايران به ...[كشاورزي] بستگي داشت، كه ... [بر اثر سياست اصلاحطلبانهِ شاه] از بين رفت. كشاورزي را به ... [بهانهِ] اينكه ما ميخواهيم ... [آن را]صنعتي كنيم ... از بين بردند... [ازآن پس] ما شديم ... بازاري براي خريد كالاهاي امريكا. يعني گندم و ساير حبوباتي كه آنها زيادي داشتند و بايد بريزند به دريا، يا بسوزانند، به ما به قيمت اعلا ميفروختند و پول ما را ميگرفتند.»(24)
در اينجا ميتوان از دشواريهاي كاشت و برداشتِ محصول، و نيز ذخيرهسازي و انتقال آن به بازار فروش ياد كرد. بسا كه براثر كمبود يا فقدانِ وسايل ضروري يا خرابي جادهها و مسيرهاي مالرو و صعبالعبور، محصولات به فروش نرفته و تباه شده است. جهاد سازندگي - كه به همين منظور براساس فرمان امام خميني شكل گرفت - از نهادها و حركتهايي بود كه با بهرهوري از حمايت دولتهاي خدمتگزار و مردمي و بهويژه از رهگذر بسيج داوطلبانهِ مردم در جهت ياري كشاورزان، مددكارآنان گشت.
«امروز، بحمدا... با همت جوانها [ي جهادگر]، وضع روستاها روبه بهبود است. ايران، كشوري است كه بايد كشاورزياش، اساس همه كارها باشد... ان شاءا... جهاد سازندگي بتواند محروميتهايي را كه روستاييان دارند، بهتدريج رفع نمايد.»(25)
امام خميني در بيان دستاورد انقلاب در عرصهِ جهاد سازندگي، از جوانان ايرانيِ مقيم اروپا ياد و تجليل ميكندكه با آهنگ خدمات به روستاييان ستمديدهِ وطن كوشيدهاند.
«جوانهايي كه سابق در مسايل ديگر فكر ميكردند ... از اروپا ميآيند، از خارج ميآيند، زن و مردشان ميآيند براي اينكه در روستاها بروند كمك كنند به روستاييها ... اين حس تعا ون ... يك تحولي است كه اعجازآميز است و آنچه كه هست خداوند تبارك و تعالي انجام داده است.»(26)
23. صحیفه نور، 4/335
24. همان، 10/3
25. همان، 18/258
26. همان، 9/197
موضوعات مرتبط: امام خمینی ، بسیج ، انقلاب شکوهمند اسلامی ، ،
برچسبها:
اتحاد مسلمانان
پيوند ديني ملت ايران با مسلمانان، بستر ساز اتحاد و همدلي گشته وآنان رابه تقوا وتعاون در عرصههاي فرهنگي ، اقتصادي، سياسي و بين المللي بر ميانگيزد. از اينرو همواره استعمارگران سعي در خاموشسازي نداي اتحادطلبانه مصلحان مسلمان، مانند سيد جمالالدّين اسدآبادي داشتهاند. انقلاب اسلامي ايران، افزون بر تغيير و تحول درون مرزي خويش، سبب وحدت برون مرزي مسلمانان شد وبه آنان انگيزه پايداري در جهت عزت و عمران سرزمينهايشان بخشيد رهبر فقيد انقلاب - چه در ايام حج ابراهيمي، و چه در اعياد بزرگ اسلامي و ديدار با مسلمانان جهان - نداي اتحاد ساكنان اقاليم قبله را سر ميداد و آنان را از طرح مسايل تفرقهانگيز بر حذر ميداشت. هر چند دولتها، گاه طرف خطاب امام قرار ميگرفتند، اما مخاطبانِ اصلي پيام اتحادِ بنيانگذار جمهوري اسلامي، مسلمانان بودند. بيگمان از رهگذر همين دعوتگريهاي برونمرزي بود كه انقلاب اسلامي از انزوا درآمده و حمايت امت بزرگ اسلام را جذب كرده، و در دل مستكبران هراس ميافكنده است. عنايت رهبري انقلاب به مسألهِ فلسطين و لبنان، و مبارزهِ خستگيناپذير با صهيونيسم، و تشويق مسلمانان به همراهي با مظلومان جهان اسلام، پرتوي ماندگار از نهضتِ اتحاد طلبانهِ امام خميني بهشمار ميآيد.
«چه شده است كه ايران، اينقدر مورد تهاجم تبليغي واقع شده است و[نيز] تهاجمهاي ديگر؟... آن ها ديدند كه با اين وحدتي كه در ايران پيدا شده است، اين انسجامي كه در ايران پيدا شده است و پرتوش دارد در ساير بلاد مسلمين هم ميرود . اين [اتحاد] خطر بزرگي است كه تمام منافع ابرقدرتها را منهدم ميكند و از بين ميبرد ... آيا اخوت بين مسلمين است كه خداي تبارك و تعالي به آن سفارش فرموده است يا تفرقه بين مسلمين است؟ ما، ملت ايران، دولت ايران، همه ايرانيها دستشان را پيش همه مسلمين دراز ميكنند و از آنها ميخواهند كه به اين ملت بپيوندند و برادري را مستحكم كنند.»(22)
22. صحیفه نور، 472 -473/15
موضوعات مرتبط: امام خمینی ، انقلاب شکوهمند اسلامی ، ،
برچسبها: